portada testimonial mayo maig may 2022

12 anys acollint la família Vargas – Testimonial de maig de 2022

In Actualitat by Fundacio

Les històries que us expliquem, com aquest testimonial, són possibles gràcies a la vostra col·laboració. Junts fem possible seguir allotjant i cuidant dels familiars de malalts desplaçats. Gràcies!

Us expliquem la història dels Vargas, una família de Mallorca a la que coneixem i allotgem des de fa 12 anys, ja que tant la María com el seu fill Antonio han necessitat en diferents moments ser atesos i trasplantats de pulmó a Barcelona.

Les cuidadores principals de la família són la Loli i la Trini, germana i mare de la María (i la tieta i àvia de l’Antonio respectivament). En aquesta ocasió són a Barcelona des d’octubre de 2021, moment en què la María va venir per poder entrar en llista d’espera per a un trasplantament de pulmó. Finalment, al març d’aquest any va rebre el trasplantament d’òrgan i ara són els quatre al pis mentre ella es recupera i agafa forces.

Parlem amb la Loli i la Trini al nostre pis del carrer Indústria de Barcelona.


🗣 Quant fa que coneixeu la Fundació?

Doncs com a mínim 12 anys. Des que van trasplantar al fill de la María. Ens van dir a l’hospital que hi havia una treballadora social que podia ajudar-te quan vinguessis a les visites mèdiques: deixar-te un pis compartit o individual.

I successivament tot aquest temps hem estat venint i ens han deixat sempre un lloc on allotjar-nos.

🗣 ¿Què és el més difícil de la vostra situació com a cuidadores desplaçades?

Que sigui només una persona sola amb la malalta és el més difícil.

🗣 De quina manera la vostra presència ha pogut ajudar la malalta?

Ella no podia valdre’s per si sola. No podia rentar-se ni fer res. Necessitava una persona 100% per ella.  Perquè necessitava l’oxigeno per anar al lavabo. Em necessitava per a tot. Jo quan anava a comprar aquí sota de casa no hi anava ni tranquil·la. Anava en videotrucada.

 

🗣 Quin missatge li transmetries a un cuidador que dubte en acceptar la nostra ajuda?

Passar un mes (o mesos) aquí, agafar taxis i tot, se t’envà un dineral. Sense la Fundació no ho podries fer. Tenir un lloc on diguis: “puc dormir, puc estar tranquil·la…”. Això val molt la pena.

 

🗣 Com han estat les vostres estades en els nostres pisos?

Han estat pisos comfortables, que estan bé. Tenen tot el que puguis necessitar per viure, per estar a gust. Estan ben equipats, no els falta de res. És com si estiguessis a casa teva.

 

🗣 Quin missatge li donaries als nostres donants i socis?

Primer, gràcies per tot el que feu. Déu us ho tornarà d’una altra manera. Moltes gràcies. Quan estàs en aquest món de malaltes, de dependre de moltes coses, valores més les coses. Els que t’ajuden, els que et deixen…Tot el que demanin o se’ls pugui dir és poc!

Les històries de la Fundació

Si vols llegir o veure més històries com aquesta, no oblidis subscriure’t a la nostra newsletter mensual. T’expliquem una història bonica cada mes.