portada blog projectes educatius 2021

Tornem a col·laborar en dos projectes educatius (Curs 2021-2022)

In Actualitat, Premsa by Paola Jubert

La Fundació col·laborarà en dos projectes educatius a la ciutat de Barcelona durant l’any 2021-2022.

Aquest cop ens impliquem amb un grup d’educació secundària i un de màster. Ens agrada contribuir en projectes educatius, ja que d’aquesta manera ajudem a sensibilitzar les futures generacions sobre l’impacte positiu que les petites accions col·lectives poden tenir en la nostra societat.

L’Institut Jaume Balmes, amb qui ja hem participat en els últims cinc anys, ha tornat a confiar en nosaltres com a entitat de referència pel seu projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari (APSC) per ajudar l’alumnat de 4t d’ESO a sensibilitzar-se amb les diferents realitats socials que trobem a la ciutat.

El passat divendres 22 d’octubre, la treballadora social, la Marta Soler, i una alumna en pràctiques, la Júlia Cánovas, van assistir a l’acte de presentació de l’assignatura. Així mateix, també van tenir el primer contacte amb l’alumnat que durà a terme el projecte que els hem proposat: renovar els mapes de situació dels 11 pisos de l’entitat per tal que les famílies acollides trobin ràpidament quins són els serveis essencials que hi ha prop de l’allotjament.

La Marta a la presentació del projecte 2021-2022 a l’Institut Balmes.

Alumnat del Màster d’Intervencions Socials i Educatives a la seu de la Fundació per parlar del projecte que duran a terme.

D’altra banda, la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona també ens ha contactat per tal de col·laborar amb l’alumnat del Màster d’Intervencions Socials i Educatives.

L’alumnat del màster ens va visitar el dia 27 d’octubre a la nostra seu, on vam mantenir una agradable xerrada sobre l’ambiciós projecte que duran a terme: la redacció d’un conte infantil sobre el dol migratori temporal. L’objectiu del relat serà explicar als infants de cuidadors per què aquests han de marxar lluny de casa per atendre un familiar o persona estimada malalta. 

Durant el transcurs del curs escolar, les representants de la Fundació s’aniran reunint amb l’alumnat d’ambdós projectes educatius per tal de fer seguiment de les tasques proposades.