En aquest apartat responem a totes aquelles preguntes freqüents referents al nostre servei i els dubtes que puguin tenir els usuaris sobre la Fundació. Per a qualsevol altre dubte, contacta’ns.


Com puc accedir al servei que ofereix la Fundació Jubert Figueras?

Per tal d’accedir al servei es necessiten una sèrie de requisits:

> Ser cuidador d’una persona malalta, que hagi de desplaçar-se a la zona de Barcelona per qüestions mèdiques/quirúrgiques.
> Desplaçar-se més de 50 km de Barcelona. El trasllat regular a un hospital de referència augmenta la despesa econòmica i psicosocial de les famílies.
> Ser derivat per un professional social, d’una entitat o d’un servei públic (hospitals, entitats privades, etc.), ja que és necessària una valoració social prèvia.

Per tant, la família pot sol·licitar el servei de la FJF, però necessita un informe social d’una professional social.

Quins drets i deures tinc un cop he accedit al pis?

DRETS

> Una habitació doble: per a dos cuidadors o bé per la persona que pateix la malaltia i el seu cuidador.
> Un joc de claus del pis, ja que no hi ha horari de sortida ni d’entrada; l’objectiu és que el pis sigui la teva llar durant el procés.
> Els pisos estan completament equipats: parament de la llar així com tovalloles, llençols, petits electrodomèstics, etc.
> El material bàsic de casa, i el relacionat amb la neteja del pis i de cuina.
> Acompanyament, suport i informació per part de tots els professionals de la FJF.

DEURES

> Cuidar al pacient desplaçat (el millor possible).
> Cuidar el pis en què estàs allotjat com si fos la teva llar.
> Fer un bon ús dels consums.
> Dur a terme les tasques bàsiques de la llar, ja que la Fundació Jubert Figueras no es fa càrrec de la neteja del pis quan hi ha persones vivint.
> No fumar dins del pis.
> No deixar el pacient sol.

Quina tipologia de pisos són?

Són pisos compartits, amb altres persones en una situació similar. Depèn del pis variarà el número d’habitacions i banys. Les famílies son ubicades als pisos en funció de la disponibilitat i l’accés a l’hospital de referència. Tots els pisos estan ben comunicats en transport públic.

Quin cost té el servei? Per què no és gratuït?

No és un servei gratuït perquè que és un servei no inclòs dins de la Seguretat Social. La Fundació està dirigida a persones amb una dificultat econòmica i per això adeqüem el cost segons les possibilitats de cada família.

Aquest cost no cobreix totes les despeses del servei, però ajuda al manteniment dels pisos i al pagament dels subministraments. El pagament es pot fer en efectiu o a través d’una transferència bancària o Bizum, com la família ho desitgi.

El cost del servei és de:
> 10€ per nit i habitació pels primers 30 dies en les estades llargues o per aquelles famílies que estaran menys d’un mes.
> 5€ per nit i habitació a partir del segon mes d’estada.
> 1€ per nit i habitació a les famílies que viuen d’un subsidi o no tenen ingressos econòmics.

Que vol dir “Acompanyament”?

Dins del Programa d’Allotjament que disposa la Fundació Jubert Figueras també s’inclou un seguiment per part dels professionals socials que treballen perquè l’estada de les famílies sigui tan còmoda com sigui possible, posant a la seva disposició el nostre suport i orientació durant el procés.