portada blog testimonials cuidadors

2 històries boniques entre cuidadors (2021)

In Actualitat by Paola Jubert

Dues compis en un pis d’estudiants

L’Ana Luisa i la Rosa María són dues cuidadores de malalts que venen del mateix municipi: Calahorra, La Rioja. Però abans de trobar-se vivint juntes a la Fundació, no es coneixien de res! I la seva relació des de llavors ens sembla maquíssima!

Van ser allotjades al pis del carrer Indústria i més tard traslladades per a la seva comoditat al pis de Via Augusta de Badalona per cuidar del seu marit i del seu fill respectivament, que estan rebent tractament a l’Institut Guttmann.

Es consideren a elles mateixes unes “compis” en un pis d’estudiants, ja que des que van haver de desplaçar-se per la malaltia dels seus familiars, han compartit la major part del seu temps l’una amb l’altra i s’han fet íntimes amigues.

Com mare i fill

La Isabel és de Vilablareix (Girona) i el José de Cuba. Són de nacionalitats diferents i es porten més de 40 anys de diferència, però mentre covivien al pis de Llorens i Barba han creat un vincle molt bonic.

Van ser allotjats a un pis molt a prop de l’Hospital de Sant Pau per poder tenir cura del fill de la Isabel i del pare del José, que ambdós han rebut trasplantaments d’òrgans i requereixen de temps de recuperació en el centre sanitari.

El que més ens agrada de la Isabel i el José és que es consideren a si mateixos com “mare i fill”. La Isabel li ensenya trets de la cultura catalana i s’encarrega que l’altre mengi bé; i el José està pendent de controlar si la Isabel està bé quan arriba tard de l’hospital.