“Les persones que tenen cura de les persones són els herois del present i l’única garantia de futur”
— Carles Capdevila (Nov’16)

L’objectiu del Programa d’Allotjament és que les famílies  puguin tenir una llar lluny de casa seva: volem cuidar al cuidador. La fundació ofereix allotjament als cuidadors de persones, desplaçades de més de 50 km de Barcelona, per tractar-se d’una malaltia greu. Quan les famílies no disposen de recursos econòmics per poder fer front a aquesta estada, la FJF els ofereix un habitatge, compartit amb una altre família en la mateixa situació, ben comunicat amb l’hospital de referència. Acollim a persones cuidadores, sigui quina sigui la malaltia del seu familiar i tingui l’edat que tingui. Comptem amb tres modalitats d’allotjament en funció de la durada de l’estada:

Allotjament als Nostres Pisos

La fundació compta amb pisos ben comunicats i completament equipats. L’estada té un cost simbòlic de 10 € al dia durant el primer mes i si s’allarga, es redueix a 5€ diaris. Les famílies que viuen d’un subsidi pagaran 1 € al dia. Cada pis és compartit, generalment, per dues famílies.

ALLOTJAMENT AMB FAMÍLIA AMIGA

L’èxit turístic de la ciutat fa que els hotels no poden atendre totes les nostres sol·licituds. El projecte Família amiga: t’obrim les portes neix de la necessitat d’ampliar l’oferta de llars. La FJF compta amb famílies de la ciutat que ofereixen una habitació de la seva llar per acollides breus. Són famílies que ja han estat prèviament acollides als nostres pisos, per estades llargues, i han de tornar per pocs dies. Comptem amb la col·laboració de 7 famílies amigues, cinc de les quals es troben a Barcelona, una a Sant Just Desvern i una a Sant Cugat del Vallès.

Estades Curtes en Hotels

Moltes d’aquestes famílies sovint han de tornar per a revisions de la seva malaltia. Per tant, és freqüent que famílies ja conegudes ens truquin per demanar allotjament per curtes estades. Normalment els pisos estan plens. A data d’avui tenim signats convenis de col·laboració amb 3 hotels: Hotel Villa Emilia (des del 2008) Grup Atiram (des del 2013) i els Hotels Catalonia (des del 2014).

Hotels Catalonia
Atiram Hoteles
Hotel Villa Emilia