portada blog dades 2021

2021 en dades

In Actualitat by Fundacio

Un any més, la vostra solidaritat obre portes.

2021 va ser un any de molta activitat per a nosaltres: un 28% més de famílies allotjades respecte a l’any 2020.  En total, 218 sol·licituds acceptades de 369. Així mateix, hem comptat amb 15 recursos per poder acollir a cuidadors i vam poder oferir 9.950 pernoctacions.

Així mateix, de nou comprovem el paper fonamental de la dona com a cuidadora principal del malalt. En aquesta ocasió, de les 218 famílies que vam acollir, 156 tenien a la dona com a vetlladora, ja sigui mare, filla, germana o tieta. Això vol dir que 7 de cada 10 cuidadors són dones.

També s’han pogut percebre dades rellevant en el lloc d’origen de les famílies: el 94% del total vivien a Espanya i d’aquests gairebé la meitat – un 44%-  eren residents de Catalunya. Pel que fa als cuidadors internacionals, només conformen un 6% del total, i la gran majoria eren d’Andorra.

Durant l’any 2021 hem disposat de 15 recursos d’allotjament: 11 pisos de la Fundació Jubert Figueras i 4 allotjaments col·laboradors més (l’Hotel Villa Emilia, Catalonia Hotels & Resort, Atiram Hotels i l’Hostatgeria Monestir de Sant Pere de les Puel·les). Si ho recordes, a mitjans de juny us vam compartir els progressos del nou pis que vam obrir a Badalona. Gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Institut Gutmann, amb aquest pis podem acollir 3 famílies alhora.

Sabies que ara pots ajudar-nos per només 1€ al mes? Només cal que t’uneixis al nostre grup de Teaming, una plataforma pensada per donar suport a causes socials com la nostra, fàcil d’utilitzar, sense interessos i destinada íntegrament a l’entitat que tu escullis.

Les dades es diuen ràpid, però són fruit de tot l’equip tècnic de la Fundació, de la col·laboració del voluntariat i de les aportacions dels donants. Gràcies per la teva solidaritat!