portada blog 18 anys

La Fundació celebra 18 anys

In Actualitat by Paola Jubert

El 16 de desembre de 2021 es compleixen 18 anys de la creació de la Fundació Jubert Figueras. En els inicis, poc ens esperàvem tot el que arribaria a passar: una tan bona acollida per part d’altres entitats, famílies i administracions; que superaríem una pandèmia mundial amb el motor a tot gas i que assoliríem la majoria d’edat.

 

El que si que teníem clar des del principi, i mantenim avui dia, és la nostra voluntat d’ajudar als cuidadors desplaçats perquè no s’hagin de veure dormint durant mesos en una cadira de la sala d’espera d’un hospital o al cotxe, sense possibilitat de dutxar-se i menjar calent. I creiem que assolit la nostra missió, ja que les dades des de 2003 superen totes les expectatives imaginables.

 

Hem rebut més de 4.500 sol·licituds d’allotjament, a les quals només hem pogut respondre en un 48% per falta de recursos (2.222 sol·licituds acceptades). Però a les persones que hem pogut acollir, les hem tractades com si fossin dels nostres: han estat als nostres pisos (19 pisos gestionats al llarg dels 18 anys), altres que hem pogut allotjar gràcies als convenis de col·laboració amb hotels i en altres recursos de què disposa la Fundació (com les Famílies Amigues).


Famílies allotjades en pisos de la Fundació1672
Famílies allotjades en hotels col·laboradors486
Famílies allotjades en altres recursos60

Infografia | Principals regions d’origen de les famílies allotjades (2003-2021)

A més, ens enorgulleix haver comptat amb famílies tan diverses i amb una capacitat d’adaptació tan gran, ja que entre tots i totes hem pogut conduir aquelles situacions difícils que estaven vivint d’una manera molt més suportable. Nosaltres n’hem après molt de les famílies i els estem molt agraïts.

 

Amb dades fins a octubre de 2021, més del 52% dels cuidadors atesos provenien de diferents Comunitats Autònomes d’Espanya (1.163 famílies), mentre que el 38% eren residents de Catalunya. I pel que fa a les nostres famílies internacionals, formen un 10% del total (40% dels quals eren de nacionalitat andorrana).

 

Si les parets dels 19 pisos que hem gestionat parlessin, relatarien històries de patiment i de dol, però també de superació, d’amor i de nous vincles que són eterns. Nosaltres les alberguem com si fossin nostres i formaran part de la història de la Fundació per sempre.

Gràcies a tothom que n’ha format part en els darrers 18 anys!